Parama vietiniams keliams – jau šį rudenį

News: Business , 2019-07-22 07:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Rugsėjo mėnesį savivaldybių administracijos galės teikti paraiškas paramai vietiniams keliams remontuoti. Penktadienį patvirtintos Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos srities „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastuktūrą“ veiklos „Parama vietiniams keliams“ įgyvendinimo taisyklės.

Finansavimui skirta 10,2 mln. Eur. Didžiausia paramos suma vienam pareiškėjui ir pareiškėjo projektui įgyvendinti negali viršyti 200 tūkst. Eur su PVM. Finansuojama iki 80 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Projekto tinkamų finansuoti išlaidų dalis, kurios nepadengia projektui skiriamo finansavimo lėšos, turi būti finansuojama iš pareiškėjo lėšų. Netinkamas finansuoti projekto išlaidas pareiškėjas turi finansuoti savo lėšomis.

Remiama veikla – savivaldybės institucijos valdomas kaimo vietovės ribose esančio vietinės reikšmės viešojo kelio (-ių) ir (arba) jo ruožo (-ų), ir (arba) gatvės (-ių) su žvyro danga rekonstravimas ir (arba) kapitalinis remontas (asfaltavimas). Remiami kelio elementai yra šie: kelkraščiai, pėsčiųjų ir dviračių takai, šaligatviai, apšvietimo įrenginiai.

Tinkamos finansuoti išlaidos

Pagal šią veiklos sritį tinkamos finansuoti yra kelio (-ių) ir (arba) jo ruožo (-ų), ir (arba) gatvės (-ių) kapitalinio remonto ir (arba) rekonstravimo išlaidos, taip pat kelio elementų – kelkraščių, pėsčiųjų ir dviračių takų, šaligatvių, apšvietimo įrenginių įrengimo, rekonstravimo ir (arba) kapitalinio remonto išlaidos. Šios išlaidos yra tinkamos finansuoti tik tuo atveju, jeigu yra atliekamas vietinės reikšmės viešojo kelio (-ių) ir (arba) jo ruožo (-ų), ir (arba) gatvės kapitalinis remontas ir (arba) rekonstravimas.

Finansuojama ir bendrųjų išlaidų dalis, kuri gali būti ne daugiau kaip 10 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų ir ne didesnė kaip 3 tūkst. Eur.

Tinkamos yra projekto viešinimo išlaidos, patirtos vadovaujantis Viešinimo taisyklėmis ir neviršijančios jose nustatytos didžiausios išlaidų, skirtų viešinimo priemonėms, sumos.

Parama teikiama projektams, kurių atitiktis projektų atrankos kriterijams įvertinama ne mažiau kaip 30 balų. Projektams, įvertintiems mažiau kaip 30 balų, parama neteikiama.





Žemės ūkio ministerijos
Ryšių su visuomene skyrius
Tel. (8 5) 239 1018
Gedimino pr. 19, LT-01103 Vilnius
El. p. press@zum.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN