Kuršėnuose - Respublikinis mėgėjų teatrų festivalis – konkursas

News: Events , 2019-06-13 15:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2019 metų birželio 29 – 30 dienomis Kuršėnuose vyks Respublikinis mėgėjų teatrų festivalis – konkursas „Kazimiera Kymantaitė – nacionalinės dramaturgijos puoselėtoja“, skirtas režisierės Kazimieros Kymantaitės 110 – tosioms gimimo metinėms paminėti. Būdama profesionalaus teatro meno kūrėja, Kazimiera Kymantaitė nesibodėjo ir mėgėjų teatro veiklos, nuoširdžiai bendravo su tos srities entuziastais, dramos mylėtojais. Ne kartą dalyvavo įvairiausių konkursų, festivalių, apžiūrų žiuri darbe, patarimais, pamokymais, savo pavyzdžiu uždegdama ne vieną mėgėjiško teatro aktorių, režisierių, skaitovą ir žiūrovą pakiliam kūrybiniam darbui.
Dėl šios priežasties festivalio – konkurso „Kazimiera Kymantaitė – nacionalinės dramaturgijos puoselėtoja“ sumanytojai ir vykdytojai ėmėsi pagerbti bei paminėti aktorę ir režisierę Kazimierą Kymantaitę jos gimimo 100 – tųjų metinių proga.
Festivalio – konkurso organizatoriai maloniai kviečia visus dalyvauti šventėje, kuri prasidės birželio 29 dieną suoliuko prie skulptūros „Gyvybės medis“ atidengimu. Festivalio – konkurso dienomis mėgėjų teatrai iš visos Lietuvos rodys spektaklius bei varžysis dėl I, II, III laipsnio diplomų ir net vienuolikos nominacijų įvairiose kategorijose. Antrąją renginio dieną visi kviečiami dalyvauti eisenoje ir teatrinėje akcijoje Kazimieros Kymantaitės vardo gatvėje, o tarp mėgėjų teatro pasirodymų vyks popietė – susitikimas „Mes pažinome ir prisimename Kazimierą Kymantaitę“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN