Akmenės savivaldybės administracijos darbuotojai lankėsi Ventos ir Akmenės grupinio gyvenimo namuose

News: Autonomy , 2019-06-03 19:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Paskutinę pavasario dieną, Akmenės rajono savivaldybės darbuotojai: mero pavaduotojas T. Martinaitis, Socialinės paramos skyriaus vedėja R. Žiedienė, Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus visuomenės informavimo specialistė I. Ištuganovaitė, lankėsi grupinio gyvenimo namuose Ventoje ir Akmenėje, kurie yra Ventos socialinės globos namų padalinys. Apsilankymo metu buvo pabendrauta su neįgaliais vaikinais Akmenėje ir neįgaliomis merginomis Ventoje.

Pirmiausiai apsilankymas vyko grupinio gyvenimo namuose Akmenėje, kuriame gyvena 10 vaikinų. Visi jie mokosi gyventi šeimoje, plėtoja savo savarankiškumo įgūdžius bei dalyvauja miestelio bendruomenės gyvenime. Vaikinai yra unikalūs, vieni gamina nuostabius rankdarbius, kiti turi puikių sportinių gebėjimų, o treti ruošia skaniausius pietus! Užsiėmimų vaikinams netrūksta – turi savo sodo sklypą, yra galimybė žaisti krepšinį ar užsiimti saviveikla.

Toliau tęsiant kelionę, apsilankėme grupinio gyvenimo namuose Ventoje, kur mus pasitiko 10 merginų. Didžiuliame dviaukščiame name gyvenant vos 1,5 metų merginos įsikūrė taip jaukiai, jog atrodo, kad, kasdien čia vyksta intensyvus gyvenimas. Yra sporto treniruoklis, poilsio zona, lauko terasa, karaokė ir begalė kitų veiklų, kur kiekviena mergina gali save išreikšti.

Visiems grupinio gyvenimo namų gyventojam Ventoje ir Akmenėje linkime santarvės bei draugiškumo!

Ieva Ištuganovaitė
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
visuomenės informavimo specialistė


šaltinis: http://akmene.lt/go.php/lit/Savivaldybes-administracijos-darbuotojai-lankesi-ventos-ir-akmenes-grupinio-gyvenimo-namuose


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN