Klaipėdos Litorinos mokykloje kūrybinis-pažintinis konkursas

Naujienos: Švietimas , 2018-04-26 11:13
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

„JEI BENDRAI VISI JUDĖSIM, MIESTO PASLAPTĮ ĮSPĖSIM“ (3)
Šalia pavadinimo esantis skaičius sufleruoja, kad Klaipėdos Litorinos mokykloje įvyko jau trečiasis kūrybinis-pažintinis konkursas, įtraukiantis miesto ugdymo įstaigų 5–8 klasių mokinius į paslaptingą nuotykių kelionę. Paslaptinga ji tuo, kad konkurse dalyvaujančios komandos niekada nežino, ko iš jų paprašys organizatoriai, kokios užduotys jų lauks, kur teks ieškoti miesto paslapties. Įdomiausia tai, kad beveik nieko apie būsimas užduotis nežino ir konkurso rengėjų komanda: mokyklos direktorė Edita Andrijauskienė, jos pavaduotoja Renata Aglinskienė ir dailės mokytoja Jolita Stumbrienė, kadangi renginio sumanytoja, šio reportažo autorė, viską laiko paslaptyje iki konkurso starto pradžios. Tačiau ir jai paslapčių nestinga, nes kiekvieno konkurso tema priklauso nuo to, kam bus dedikuoti metai.
Startuoja konkursas taip, kaip yra įpratusi XXI amžiaus skaitmeninė karta – internetu. Tačiau kasmet jis vyksta vis kitaip. Pirmojo renginio dalyviai gavo populiariausių pasaulio pasakų interpretaciją, kviečiančią surasti 8 uostamiesčio skulptūras. Kadangi renginys vaikams patiko, dalis mokyklų dalyvavo ir antrajame konkurse. Taigi taktiškai viską apskaičiavę konkursantai užduočių laukė ant Danės upės tilto, tikėdamiesi lengvo pasivaikščiojimo po miestą. Dalyviai pasimetė supratę, kad antrojo konkurso startas prasideda ne mažyčiame uostamiesčio senamiestyje. Tą kartą vaikams reikėjo pereiti vietas, kurios priminė garsios istorinės asmenybės – Prūsijos karalienės Luizės vardą, nes 2017 metų renginys vyko su Klaipėdos – Europos kultūros sostinės emblema. Karaliene būti nelengva, todėl ir konkurso dalyviams teko daug išbandymų. Neradę nurodyto objekto, jie negaudavo tolimesnės užduoties, tad buvo ir nepatenkintų, ir šiek tiek nusivylusių. Tačiau sunkumai užgrūdino mūsų jaunąją kartą, todėl trečiojo konkurso dalyviai, tarp kurių buvo ir ankstesniųjų renginių atstovai, lengvo kelio nebesitikėjo.
O jis buvo išties sunkus, kadangi reikėjo prisiminti antikos ir baltų mitologiją ir įveikti maratono, skirto Lietuvos 100-mečiui ir Klaipėdos – Europos sporto metams, trasą, nusitęsusią nuo Centrinio miesto stadiono iki Lengvosios atletikos mokyklos. Pirmuosiuose konkursuose motiniškai savo ugdytinius globojusių ir į objektus asmeniniais automobiliais vežusių kai kurių mokytojų nuostabai trečiojo konkurso metu kiekviename punkte laukė jo atstovai, griežtai fiksavę judėjimo būdą. Todėl po balandžio 11 dieną įveikto maršruto girdėjome, jog kai kuriems iš jų nutrynė kojas, kažkam sutraukė raumenis, tačiau prie kiekvieno objekto pozuojančių ir imituojančių ten vykstančio sporto judesius vaikų ir jų mokytojų veiduose kančios pėdsakų nesimatė. Fotoobjektyvai užfiksavo tik didelį džiaugsmą įveikus keturių dievų siųstus išbandymus. Vaikų ir ugdytojų entuziazmas liejosi per kraštus ir slapta kamera užfiksuotuose kadruose, sugulusiuose į linksmą filmuką, parodytą baigiamajame etape.
Paskutines nuovargio dulkes nupūtėme ir mes, konkurso organizatoriai, balandžio 24 dieną sukvietę visus į Klaipėdos moksleivių saviraiškos salę, kur vyko antroji konkurso dalis – sportinių šūkių, skirtų Klaipėdos – Europos sporto sostinės metams pristatymas, trimis Lietuvai svarbiausiomis spalvomis išmargintų dėlionių paroda, konkurso dalyvių susitikimas, rezultatų aptarimas ir nugalėtojų apdovanojimas. Įveikę antikos, baltų dievų ir konkurso organizatorių sukurto žaidimo užduotis, vaikai buvo apdovanoti šokoladu kvepiančiais aukso medaliais, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus padėkos raštais, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro padėkomis, šiltomis dovanėlėmis ir ovacijų audrą sukėlusiomis rėmėjų dovanomis, suteiksiančiomis galimybę vaikams ir mokytojams pasinerti į pažinimo, judesio ir smagaus pabuvimo kartu veiklas.
Tad tiems, kuriems mūsų nuotykiai patiko, sakome: „Iki susitikimo kito!“


Klaipėdos Litorinos mokyklos mokytoja
SIGITA KOROLIOVĖ


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN